Friday, 7 February 2014

Bonus Shaklee = Untung Bersih??



Bonus shaklee = income bersih 

Tidak perlu buat apa2 loan sbg modal atau untuk buka kedai dan sebagainya!
[BONUS SHAKLEE = INCOME BERSIH]





Menariknya, BONUS SHAKLEE yg dapat bulan2 tu adalah income bersih anda. Kalau dapat 10k, 10k tu bersih... Kalau 50k, 50k tu bersih...



Bersih sebab:



  • Tak perlu bayar sewa premis.. sewa kedai skg main2 jer 3-4k.

  • Tak perlu bayar gaji staff.

  • Tak perlu bayar hutang piutang, loan bank bagai sbb tak perlu buat loan & tak perlu meminjam utk mulakan bisnes Shaklee.

  • Tak perlu tanggung kos overhead yg banyak sbb hanya beroperasi dari rumah & di mana2 aje pun boleh.

  • Dah mmg tak perlu nak kira untung/ untung bersih dah sbb kita takde menanggung fixed cost, variable cost, marginal cost, sunk cosk dsb. Malah, dah takyah kira, revenue - cost = profit. Apa yg masuk dlm akaun anda tu mmg bersih utk anda... nama pun BONUS.

  • fixed cost = sewa rumah, letrik.. tetap kena bayar kalau tak bisnes Shaklee pun sama jgk bil hp & intenet.. kalau tak bisnes Shaklee pun kita tetap bayar jgk kan... ye la, kalau tak pun hari2 jgk guna intenet, hari2 jgk masuk FB 

  • Cuma mungkin ada la sikit2 kos minyak kete, kos nak gi pos barang.. (sebenarnya takyah pun takpe sbb 100% blh buat online/ drp rumah je). tapi kalau kena keluarkan jgk kos2 tu, kita tak kisah sangat bila kita gembira melakukannya 

  • Dgn Shaklee takyah simpan stok pun takpe... pada saya, kalau nak simpan stok pun DENGAN BONUS SHAKLEE TU JUGAK... DARIPADA MODAL AWAL HANYA RM75. So, bukan kita keluarkan duit kita sendiri jugak!

  • Apa yg sy nak katakan, bila kurang COST, maksudnya MAXIMUM INCOME... dan maksudnya lagi... BANYAK YANG KITA BOLEH KELUARKAN UNTUK INFAQ & SEDEKAH... ZAKAT tu dah mmg wajib.

SO????? PILIHLAH BISNES YG KURANG COST TAPI MAXIMUM INCOME...


Nota : 
Berkenaan tak perlu byr gaji staff tu bukanlah nak berkira...buat masa ni jer.. bila kita dah byk $$$$ nanti boleh la jadi employer utk bagi kerja kat ramai lagi orang.. Shaklee boleh jd 1 sumber utk kumpul dana $$$$ ..

So nak cuba laburkan RM65 hanya sekali seumur hidup , untuk melihat ianya berkembang menjadi 5-6 angka ..atau lebih daripada itu?? Kalau x cuba, kita takkan tau.. . 

Jom PM atau  SMS / Wassup saya : 019 - 3131 395 untuk chit chat.

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...