Thursday, 20 February 2014

Tong Gas Vs Gulai Ayam


Malam tadi ketika sedang menyediakan masakan untuk keluarga (Gulai ayam masak lemak cili api je...), tiba-tiba dapur gas x menyala. Ah sudah... x masak lah gulai ayam aku malam ni... Huk!!!3x...




Rasanya baru je tukar tong gas ni... dalam hujung bulan1 yang lepas... Minta tolong suami check.... belek sana.. belek sini... buka kepala tong gas tu... pasang balik... memang dah x mau menyala dapur gas tu... Bila check berat... macam berat lagi... Selalunya dalam 3 bulan baru gas habis... Nak kata heavy masak bulan ni x gak... Last2x terus call kedai minta hantar tong gas baru... Bila dah sampai tu terus check... mula2x x menyala gak... Cemas ni... lebur lah duit bulan ni nak beli dapur gas baru... Kemudian suami cuba try test lagi... Alhamdulillah, berjaya....

X tau lah masalahnya dengan tong gas yg mula-mula tu... Berat tp xde gas yg keluar... Kena tipu ke kami ni...

Anyway kalau pembaca pernah menghadapi masalah yg sama mungkin boleh berkongsi pengalaman dengan saya...

Kat bawah ni ada satu artikel yang boleh di jadikan panduan kita bersama...

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...