Sunday, 23 February 2014

DTX Complex, Tonik Hati Dari Shaklee

Sekiranya anda mengalami masalah metabolisma yang lembab, dan fatty liver, cubalah berikhtiar dengan tonik hati yang bagus bagi mengatasi masalah anda itu. Tonik hati dapat membantu menguatkan fungsi hati terutama bab detoksifikasi dan pembakaran lemak.
Hati adalah organ yang penting dalam tubuh kita! Rosak hati, satu badan rosak.
Oleh itu, hati perlu dijaga dengan baik melalui:
PELINDUNGAN ANTIOKSIDAN – Kajian demi kajian dijalankan untuk memastikan nutrien yang terbaik dalam melindungi sel dan tisu badan dari kerosakan akibat radikal bebas. Dengan membekalkan tubuh dengan herba yang mengandungi ciri-ciri antioksidan, keupayaan hati untuk ‘memperbaiki’ diri sendiri selepas kerosakan akibat tindakan oksidasi dapat diperbaiki.
MENINGKATKAN PENGALIRAN CECAIR HEMPEDU – Semakin lama bahan toksik berada dalam hati dalam sistem pencernaan, semakin banyak kerosakan yang berlaku. Pengaliran hempedu yang sihat membantu tubuh mengeluarkan toksin dengan baik.
Tonik hati yang baik harus mengandungi bahan-bahan di bawah:-

MILK THISTLE
Kajian menunjukkan bahawa Milk Thistle boleh membantu melindungi hati dari pelbagai toksin yang memberi kesan kepada hati. Kajian klinikal ke atas manusia menunjukkan milk thistle mempunyai keupayaan untuk membantu dalam kesihatan hati. ia mengandungi antioksidan dan membantu meningkatkan kuantiti pelindung hati yakni gluthatione, sejenis asid amino. Ia juga membantu hati untuk menjalankan sintesis protein.

DANDELION
Digunakan di Eropah sejak abad ke-10 dalam menangani masalah hati dan hempedu. Ia juga mempunyai fungsi laksatif dan diuretik. Dalam Austalian Journal of Medical Herbalism melaporkan dandelion yang mempunyai keupayaan untuk merawat hepatitis,bengkak hati dan masalah penghadaman akibat fungsi hempedu.

CENDAWAN REISHI
Dikenali sebagai Ling Zhi, yang telah digunakan lebih dari 4000 tahun dahulu dalam perawatan hati untuk fungsi antioksidan.
KUNYIT
Kunyit digunakan dalam perubatan tradisional Cina dan Ayurveda untuk kesihatan dan pencernaan.
DTX Complex Shaklee mengandungi bahan-bahan di atas.


AWAS! Sekiranya tubuh anda bertoksik, pada peringkat awal pengambilan DTX anda mungkin mengalami perkara di bawah:-
- sakit kepala
- loya
- muntah-muntah
- demam
- cirit-birit
Sekiranya anda mengalami perkara di atas, jangan risau, kerana ia adalah HEALING CRISIS. Kurangkan dos (dos disarankan ialah 3 biji) dan lebihkan minum air (sekurang-kurangnya 3Liter air masak sehari).
DTX Complex Shaklee yang mengandungi dandelion juga mungkin menyebabkan anda lawas setiap kali mengambilnya.

Kredit To : Mama Leesa

****************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini atau ingin menjadi ahli bagi menambahkan sumber pendapatan, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

H/P: 019-3131 395 atau
Email: ummudd80@gmail.com atau
FB : Hafiza Halim 

No comments:

Post a comment

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...