Saturday, 22 February 2014

OsteMatrix™ Shaklee


Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh. 

Lebih daripada Sekadar Kalsium OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
Ramai menganggap pil suplemen semua sama. Begitu juga apabila bercakap tentang sumber kalsium. Ramai yang menganggap semua kalsium adalah sama.Jawapannya tidak. Kalsium, terutama pil kalsium adalah berbeza antara satu sama lain. Pil2 kalsium terdiri dari pelbagai jenis, antaranya calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate dan sebagainya.Itupun, pil kalsium sahaja tidak cukup kerana ia memerlukan Vitamin D untuk penyerapan.Apabila kalsium diambil bersama vitamin D, ya hasilnya tulang dan gigi yang kuat. Tapi tahukah anda itu tidak cukup?Kerana tulang yang kuat perlu 'melekat' antara satu sama lain. Oleh itu ia memerlukan mangan, boron, copper dan sebagainya sebagai simen."

Ostematrix! Bukan sekadar kalsium…
 • 1,000 mg (100% DV) kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap 
 • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan membantu menguatkan tulang 
 • 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium 
 • Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolisme tulang 
 • Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang 
 • Mangan, copper, dan zink - co-factor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang 

Kenapa anda perlu pilih Ostematrix Shaklee?

Nutrien pembinaan tulang yang lengkap
Terbukti secara klinikal
Mudah ditelan dan mudah diserap badan
VITAMIN SEMULAJADI!
Siapa yang perlu mengambil OsteMatrix Shaklee?

 • Mereka yang kurang mendapat zat2 membina tulang dari pemakanan harian.
 • Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang
 • Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minumminuman ringan - tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggupenyerapan kalsium
 • Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.
 • Ibu hamil dan menyusukan anak
 • Wanita yang mengalami gejala PMS
 • Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal
 • Sekiranya anda sukar menelan kalsium dalam bentuk lain
Manfaat Utama OSTEMATRIX 

MENGUATKAN TULANG - Kalsium menghalang osteoporosis,menguatkan kuku,gigi,sistem saraf.Ia juga merawat tulang retak,osteomalacia ( Rickets dewasa ) kuku rapuh,eczema,konvulsi / kekejangan,gusi berdarah & merangsang darah utk memekat. 
MEMPERBAIKI KEKEJANGAN & KEBAS2 - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas2,kekejangan,sakit sendi dan artritis.

MERINGANKAN STRESS - Ianya mengimbangi tekanan darah,memelihara denyutan jantung impuls saraf,penanang saraf,menggalakkan tidur selesa,memperbaiki jantung berdebar,gementar,mimpi buruk & stress.Ianya juga memperbaiki depresi,mood swing,sakit kepala & pitam. 
MEMPERBAIKI MASALAH HAID - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium & magnesium serentak meringankan sakit waktu haid & membantu melawasakan pembuangan air kecil.

 PENGALKALIAN TUBUH - Kalsium adalah mineral alkalin,& ianya berkesan memastikan imbangan PH tubuh.Ianya juga menghalang Obesiti diwaktu umur tua.Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien & merangsang detoksifikasi. 
MEMPERBAIKI HIPERAKTIVITI PERUT & SAKIT GASTRIK 
Vitamin D: Dinamakan sebagai vitamin D pada tahun 1916 bila didapati Ia mampu merawat penyakit rickets.Ia meningkatkan penyerapan kalsium & fosforus utk meninggikan ketumpatan tulang,menguatkan kerangka,memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian yg kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas,individu melebihi 55tahun,wanita hamil,& kanak2 perlu mengambil supplement Vitamin D. Magnesium : Ini adalah ion positif no.2,penting didalam tubuh kita.Ianya menggalakkan komposis tulang & rawan.Membantu sistem saraf,mengaktifkan enzim tubuh utk menghasilkan tenaga,pengecutan saraf & otot,menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung.Memudahkan rembesan keluar sisa dari perut & usus. Menghalang mendapan kalsium,melarut & mengurangkan formasi batu karang @ batu hempedu.ianya juga penting utk mereka yg mempunyai masalah fluktuasi glukos. Zinc,Boron,Manganes,kuprum : Memelihara metabolism kerangka & pertumbuhan otot, menyusun enzim yg diperlukan utk membaiki tulang rawan & menghalang artritis. 

Antara Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:
Otot & Saraf
-Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan kaki.
-Kejang otot
-Wheezing(pernafasan berdehit)
-Susah menelan
-Suara berubah akibat laryngospasm

Saraf
- Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan perubahan personaliti
-Letih
-Sawan
- Lain-lain pergerakan yang tidak terkawal
Jantung
- Sesak nafas
- Tanda-tanda lemah jantung...cepat penat

Kulit
- Rambut kasar
- kuku rapuh
- Psoriasis (sakit kulit)
- Kulit kering

Lagi Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:
-Kekejangan atau kram otot
-sukar/susah nak tidur
-Perasaan berdebar2
-Eczema-penyakit kulit
-Rapuh kuku
-Sakit Sendi
-Tekanan darah tinggi
-Gigi reput
-Paras Kolestrol timggi
-Kebas-kebas kaki dan tangan
-Rheumatiod arthritis
Mengikut kajian pengambilan kalsium adalah paling baik jika diambil bersama dengan dengan magnesium. Penyerapan kalsium akan jadi paling baik dengan kehadiran magnesium. Kekurangan magnesium memberi kesan kepada kemampuan tubuh mengawal penggunaan kalsium. Pengambilan kalsium dan magnesium yang tidak seimbang juga boleh menyebabkan penyakit batu karang.


Kredit To : Dahlia

****************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini atau ingin menjadi ahli bagi menambahkan sumber pendapatan, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

H/P: 019-3131 395 atau
Email: ummudd80@gmail.com atau
FB : Hafiza Halim 

No comments:

Post a Comment

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...