Thursday, 13 February 2014

Suplemen Shaklee Untuk Penyakit Gout

Gout adalah satu penyakit sengal tulang yang paling kerap dijumpai. Ia suatu serangan yang amat menyakitkan dan boleh mengakibatkan penderitanya mengalami pembengkakan. Sendi yang terlibat biasanya kaki atau buku lali.


PUNCA GOUT

Gout terjadi apabila kandungan asid urik dalam darah terlalu tinggi iaitu melebihi 7.5 mg/dL. Gout didorong oleh dua faktor utama iaitu penghasilan asid urik dalam badan telah melepasi tahap normal dan buah pinggang gagal berfungsi dengan baik iaitu menyingkirkan asid urik yang berlebihan.

Asid urik yang berlebihan akan berkumpul menjadi jarum-jarum kristal pada bahagian sendi dan akhirnya menyebabkan kesihatan yang amat sangat di bahagian yang berkaitan. Pesakit akan rasa seolah-olah disiram air sejuk.

TANDA-TANDA GOUT

○ Sendi tiba-tiba sakit
○ Membengkak
○ Menjadi kaku
○ Seakan-akan rasa panas
○ Sendi menjadi kemerah-merahan
○ Sakit apabila disentuh
○ Demam
○ Bonjolan terbentuk di sendi dan cuping telinga

MENGESAN PENYAKIT GOUT

Ujian darah boleh dilakukan untuk menentukan tahap asid urik dalam darah. Selain itu, pemeriksaan sendi atau pemeriksaan cecair sendi juga boleh dilakukan untuk mengesan sebarang kristal asid urik dalam badan.

SUPLEMEN YANG MEMBANTU MENGURANGKAN ASID URIK DALAM BADAN

ALFALFA COMPLEX
Untuk menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Namun pengambilan alfalfa complex memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.

PERFORMANCE DRINK
Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehidrasi.

OMEGA GUARD
Ini sangat penting bagi pesakit yang mengalami gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan radang pada sendi-sendi pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk.  

****************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

H/P: 019-3131 395 atau
Email: ummudd80@gmail.com atau
FB : Hafiza Halim 

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...