Monday, 3 February 2014

Memelihara Kesihatan Mata & Mengurangkan Kadar Rabun Mata

Dipetik dari blog Ummi Aien Dan Anieq :
Cantiknya mata saya! Heee..perah santan ;P
Syukur alhamdulillah... semua kurniaan Allah cantik-cantik belaka. Tapi lagi cantik kalau saya takyah pakai contact lense kan... Bukan lense yg kaler-kaler tu, tapi lense yg clear. Tengoklah kat mata saya tu macam ok je.
TAPI sebenarnya, mata saya rabun jauh ye :( Saya pakai spek sejak semester 1 kat UPM dulu...tapi lepas tu pakai contact lense, lagi selesa :)
Apa yg saya nak kongsikan ni ialah cerita Che Lin, adik kepada rakan biz Shaklee saya, Yati Napi. Beliau telah mengamalkan pengambilan secara konsisten Vitamin A Shaklee atau nama khasnya CarotoMax sejak Februari tahun lepas. Jom kita share pengalaman Che Lin:


* klik untuk lebih besar :)

CarotoMax @ Vitamin A ini secara umumnya boleh membantu:
* kesihatan retina mata --> mengurangkan rabun. Mana tau, jika diamalkan secara konsisten, rabun kita terus pulih! (kuasa Allah kan...)
* kesihatan tulang
* kesihatan tisu kulit --> sebab tu jeragat Che Lin makin hilang! 2 in 1 lah :)
* pembentukan sel darah putih & sel darah merah
* pembentukan membran mukus
* mengekalkan sistem imunisasi badan yg sihat!
Kehadiran Vitamin A dapat membantu kesihatan tisu kulit & pembentukan membran mukus badan (kedua-duanya merupakan lapisan awal pertahanan badan daripada jangkitan penyakit) & juga pembentukan sel darah putih atas tujuan yg sama.
Namun, anda TIDAK dibenarkan:
1) Mengambil Vitamin A secara berlebihan
- ia adalah vitamin larut lemak. Jika berlebihan dari dos yg ditetapkan ia akan tersimpan di dalam organ2 dalaman badan terutamanya hati.
- CarotoMax adalah berbeza drpd vitamin A yg lain kerana ia berbentuk pre-kursor, iaitu hanya akan diaktifkan bila diperlukan sahaja.
2) Mengambil CarotoMax jika sedang hamil
- pengambilan vitamin A yg berlebihan ketika hamil terutamanya pada trimester pertama (3 bulan pertama) boleh menyebabkan risiko kecacatan pada bayi termasuklah kecacatan jantung dan sistem saraf...
Pengambilan CarotoMax amatlah saya galakkan jika anda tak mampu memenuhi diet seharian dengan sumber Vitamin A semulajadi seperti telur, lobak merah, sayuran hijau dan lain-lain, macam saya :)
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

*******************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini , saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

H/P: 019-3131 395 atau

Email: ummudd80@gmail.com atau
FB : Hafiza Halim 

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...