Wednesday, 5 February 2014

Makanan Sunnah : Shaklee??

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..Kepada yang masih ragu dgn Shaklee yang 'bukan makanan sunnah', 'produk dari US', buka hati & mari kita baca, semoga dapat pencerahan.


--------Soalan:Berkenaan produk2 shaklee yg kini berada di pasaran, boleh tau, siapa ceo shaklee ni? Bangsa melayu ke atau bangsa lain? Shaklee dari US. Kenapa berurusan dengan orang bukan Islam? Jawapan dari Ustaz Shazan Sulaiman:
Begini...pertamanya semua manusia ini adalah hamba Allah dan umat Muhammad saw. Cuma ada yg dah Islam dan ada yg belum Islam.Tujuan kita berniaga termasuk dgn bukan Islam agar kita dpt mengIslamkan yg belum Islam dan meningkatkan kefahaman di kalangan yg dah Islam.Sebab tu syarat menjadi ibadah niat krn Allah, ikut syariat, halal, beri kesan yg baik dan tidak meninggalkan perkara asas spt solat.Balik pd sirah Nabi saw mmg jiran Nabi pun yahudi malah Nabi pernah berhutang dgn yahudi maknanya dlm konteks itu kita boleh berhubung dgn mereka selagi memenuhi syarat2 di atas.Lagi satu ada tak sekarang ni syarikat internasional Islam yg mengeluarkan vitamin spt ni?Jadi kita boleh bekerjasama dlm masa yg sama kita juga mengguna dan membangunkan ekonomi Islam.Ramai org tak perasan selama ni kita mengguna dan bekerjasama dgn bkn Islam cnth industri kereta, pakaian, pembuatan, perkilangan...apakah salah..tidak selagi tidak melanggar syariat.wallahualam.Shaklee produknya ikut syariat, halal dan beri kesan yg baik..jadi tiada masalah utk bekerjasama...Lagi satu yahudi kita boleh berhubung yg tak boleh kumpulan fanatik yahudi iaitu zionis.

--------------------------------Shaklee dah lama bertapak di malaysia (lebih dari 50 tahun) ada sijil halal dan sistem MLM pun syarie (tiada penindasan). Selain itu Shaklee pon ada makmal sendiri untuk membuat kajian2 tentang supplement yang mereka hasilkan. Bersih Selamat Semulajadi. Pun ada Kelulusan KKM.
Kenapa mesti ragu2 untuk mendapatkan yang baik..Allah pun suruh kita berusaha mendapatkan yang makanan yang baik...mencari yang halal... Tiada penyakit yang tiada ubat melainkan mati. Allah yang beri penyakit Allah jua yang menyembuhkannya...Kita mesti berusaha dan berdoa kepadanya.
Saya sendiri pun masih makan kismis, kurma etc..so tiada timbul masalah sekiranya nak ambil makanan sunnah, dan pada masa yang sama, makan Shaklee...:)

*******************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini , saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

H/P: 019-3131 395 atau

Email: ummudd80@gmail.com atau
FB : Hafiza Halim

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...