Sunday, 9 February 2014

Penawar Untuk Kanser dan Angin Ahmar

Bila sebut kanser semua orang takut. Sudah terbayang rawatan-rawatan yang perlu dilalui oleh pesakit kanser. Semuanya menyakitkan dan memberikan kesan sampingan yang berpanjangan. Justeru ramai yang memilih rawatan alternatif bagi mengelakan menjalani rawatan tersebut. Terdapat pelbagai rawatan alternatif, ada yang berubat secara kampung menggunakan herba, ada yang menggunakan kaedah homeopati dan banyak lagi.

Terkini adalah penemuan  rawatan dengan pengambilan  VIVIX keluaran Shaklee.
 

BAGAIMANA VIVIX BOLEH MEMBANTU?


Vivix ubati kanser
 

Kandungan utama dalam VIVIX adalah RESVERATROL yang merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut daripada penyakit. Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh bertindak sebagai antioksidan terhebat dan anti inflammatory. Resveratrol juga merupakan sejenis polifenol yang biasa ditemui dalam wain merah. 

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan penyakit kanser:
 1. Menurut laporan dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011,beberapa kajian awal menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-kanser. 
 2. Dalam satu kajian 2008 pada kultur sel, resveratrol membantu menyekat perkembangan kanser payudara di peringkat awal. Diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser. 3. Menurut laporan yang diterbitkan pada 2007oleh Biologi Kanser & Terapi. Penulis laporan itu mendapati bahawa resveratrol muncul untuk menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (di mana sel-sel normal berubah menjadi sel-sel kanser).
 4. Diterbitkan dalam jurnal Karsinogenesis, satu lagi kajian tahun 2008 menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen). 

 Bagaimana sel kanser membiak? Hakikatnya semua orang mempunyai potensi untuk mengidap kanser. Bagaimana? Jika sel yang tua tidak mati dan seterusnya sel yang tidak mati itu akan berganda, ia akhirnya akan menjadi sel kanser. Lihat, betapa pentingnya sel diperbaharui. 

KEHEBATAN VIVIX SHAKLEE

Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan halal. 

Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah. 

Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah. 

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC. *Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods.
Semoga dengan penemuan penawar hebat ini, ianya dapat memberikan harapan baru kepada pesakit kanser untuk terus berusaha dan tidak berputus asa bagi menyembuhkan penyakit ini. InsyaAllah berkat usaha dan sebagai muslim haruslah kita berdoa dan berfikiran positif mudahan Allah akan menyembuhkan penyakit kanser ini.

Anda berminat...

Boleh hubungi saya di:
H/P: 019-3131 395 atau
Email: ummudd80@gmail.com atau
FB : Hafiza Halim Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...