Tuesday, 22 April 2014

Program Ganjaran Tunai Shaklee

Peluang Jana Pendapatan di Shaklee

Ganjaran | Shaklee | www.ummudd80.blogspot.com


Tak seperti MLM lain, seseorang boleh mendapat pendapatan di Shaklee dengan pelbagai cara. Namun bagi artikel ini saya tuliskan berkenaan Ganjaran Tunai.


Ganjaran | Shaklee | www.ummudd80.blogspot.com


Program Ganjaran Tunai

1. Bonus Kumpulan Peribadi (21%)
Bonus peribadi bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seirinng dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untk melayakkan diri menerima bonus peribadi, pengedar mesti mempunyai paling minima 30UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.

2. Bonus Kepimpinan (21%) sehingga 6 paras ke atas
Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan pemimpin jualan yang baru di dalam organisasi anda (break out). Bonus kepimpinan dibayar kepada semua pemimpin jualan yang layak dan menepat prestasi yang digariskan untuk bonus ini.

Bonus kepimpinan dibayar berasaskan kepada PV kumpulan sehingga pemimpin jualan tahap keenam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar kiraan mata pada tahap pertama (first level point count) dalam kumpulan tersebut.

3. Insentif coordinator (sehingga 1.5%)
Bonus insentif khas Shaklee (insentif coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat coordinator dan ke atas, yang layak.

Dipetik daripada shaklee.com.my

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...