Friday, 25 April 2014

Betul ke dalam Ostematrix ada Silicon Dioxide dan Titanium Dioxide?

Betul ke dalam Ostematrix ada Silicon Dioxide dan Titanium Dioxide?

Ish betul ke ni? Kan Shaklee selalu claim produknya semulajadi dan selamat? Apa kes ni ada pulak bahan kimia camtu?

Ok, belum apa-apa lagi jangan melatah ya bila baca ada bahan di atas dalam OStematrix. Jangan risau, Shaklee dah di pasaran Malaysia lebih 50 tahun, dan diasaskan 99 tahun lalu lagi. Dengan slogan selamat dan semulajadi tu serta piawaian kualiti yang sangat ketat insyaAllah masih selamat daripada bahan berbahaya.

Apa itu Silicon Dioxide dan Titanium Dioxide

Makanan tambahan silika boleh berasal samada dari silika dioksida atau herba ekor kuda. Menurut Kesihatan Zon Penting, silika adalah mineral yang hanya diperlukan dalam jumlah yang kecil. Silika wujud kebanyakannya dalam tisu penghubung iaitu kulit, saluran darah, tulang rawan, tulang, gigi, tendon dan rambut.

Oleh itu silika dianggap menggalakkan kesihatan dinding saluran darah, terutama di tengah-tengah. Anda harus selalu sedar bahaya Amerika Syarikat Pentadbiran Makanan dan Dadah tidak mengawal makanan tambahan kerana ia ubat-ubatan preskripsi. Oleh itu tidak ada garis panduan yang ketat bahawa pengilangan bahan itu perlu mematuh bagi menjamin produk itu selamat untuk digunakan.

Ha itu pengenalan aja. Kami sebagai pengedar juga telah mendapatkan kepastian daripada Shaklee sendiri berkenaan perkara ini. Berikut adalah jawapan daripada Shaklee sendiri.


Ostematrix | Shaklee | Sungai Buloh | www.ummudd80.blogspot.com
Jawapan Shaklee berkenaan Silikon Dioksida dan Titanium Dioksida


OK kan, jangan risau tak tentu pasal, kalau Ostematrix ni bahaya dah lama Roger Bernett tu masuk jail tau. :)

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

Kredit To : Raihanah

****************************************
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini atau ingin menjadi ahli bagi menambahkan sumber pendapatan, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

H/P: 019-3131 395 atau
Email: ummudd80@gmail.com atau
FB : Hafiza Halim

No comments:

Post a Comment

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...