Monday, 26 May 2014

Coklat Cadbury Mengandungi DNA Khinzir

Coklat Cadbury Mengandungi DNA Khinzir | Minggu lepas kita di kejutkan dengan sebaran laporan makmal yang menunjukkan salah satu produk keluaran Cadbury mengandungi DNA Khinzir di dalamnya. So, semua orang menggesa Kementerian Kesihatan Malaysai dan JAKIM mengeluarkan kenyataan rasmi tentang perkara tersebut.

Cadbury | DNA Babi | Shaklee | Sungai Buloh | Setiawangsa
Laporan Makmal


Alhamdulillah, hari ini, mereka-mereka yang berwajib telah pun memanggil Cadbury untuk memberi penjelasan tentang perkara ini. Hasilnya 2 produk Cadbury telah pun di tarik sijil halal nya iaitu :
1) Susu dengan Kacang Hazel (Cadbury Dairy Milk Hazelnut) 
2) Coklat Susu dengan Buah Badam (Cadbury Dairy Milk Roast Almond).

Sekarang timbul persoalan samada perlu menyamak mulut atau tangan kita yang telah bersentuhan dengan coklat tersebut? Ikuti penjelasan Ustaz Azhar Idrus menegenai persoalan ini.Di harapkan selepas ini, lebih ramai lagi insan-insan di luar sana yang berani membongkar sebarang perkara yang boleh menggugat kesucian Islam terutamanya dalam aspek makanan. Kita mahu pastikan semua makanan yang kita ambil adalah Halalan Toyyibah.

Untuk produk Cadbury, adalah disarankan kita memboikot terus semua poroduk jualan mereka. Kerana meninggalkan yang syubhat itu lebih afdal bagi setiap muslim.

Wallahua'lam

No comments:

Post a Comment

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...