Friday, 6 June 2014

Triple Celebration - 28 May 2014

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera..

Dah lebih seminggu blog ni tak di update. Bukan kerana takde cerita yang boleh dikongsi tetapi kerana tiada masa yang terluang untuk mengadap laptop untuk mengupdate blog.

Hari ini saya menggagahkan diri untuk berkongsi pencapaian yang saya perolehi sempena sambutan hari guru peringkat daerah Kuala Selangor minggu lepas iaitu pada 28 Mei 2014. Pada asalnya niat hati hanyalah untuk mewakili sekolah untuk menghadiri sambutan hari guru tersebut sahaja. Tak sangka plak, sehari sebelum majlis sambutan tersebut, saya di beritahu yang sekolah saya - telah terpilih memenangi kategori pencapaian Bahasa Arab terbaik untuk Peperiksaan Sijil Rendah Agama (untuk tahun kedua berturut-turut) dan saya pula terpilih sebagai Guru Bahasa Arab Terbaik untuk daerah Kuala Selangor. Alhamdulillah... 



Anugerah Kecemerlangan | Shaklee | Sungai Buloh | Setiawangsa

Sebenarnya, ia merupakan sebuah anugerah yang baru diperkenalkan tahun ini bagi mengiktiraf guru yang terbaik di mana sebelum ini hanya anugerah untuk sekolah sahaja yang ada. Perasaan yang pada mulanya "malas" nak ke program tersebut terus bertukar menjadi excited. Ha! Ha! Ha!..

Berikut adalah sijil dan hadiah yang diterima.

Anugerah Kecemerlangan | Shaklee | Sungai Buloh | Setiawangsa

Pada malamnya plak, kami sekeluarga ke Western Food Restoran terletak di Saujana Utama. Untuk celebrate apa plak???  Sebenarnya pada tarikh tersebut juga merupakan kami punya Wedding Aniversary yang ke-9 tahun.. He! He! He!... So hubby kata kali ni kita celebrate kat situ je lah....

So biasalah, dengan membawa askar seramai 5 orang tu, macam-macam incident yang berlaku. So xdelah romantik mana dinner malam tu... sebab ada diantara anak-anak saya malam tu yang menangis, merajuk, meragam dan sebagainya... Begitulah cabaran menjadi Mama kepada 5 orang anak ini.... Luckily, staff kat kedai ni pandai meredakan suasana. Depa pasang citer "Tangled" kat LCD TV besar kat kedai tu... Terus diam bebudak nie... Baru bleh makan dengan aman...Ha! Ha! Ha!..

Anyway, berikut adalah beberapa menu yang sempat di snap gambarnya sebelum di settlekan oleh kami semua.... He! He! He!...

Wedding Anniversary | Shaklee | Sungai Buloh | Setiawangsa

Pada malam tu juga, Delisha for the 1st time makan makanan selain dari susu Mamanya. Hubby kata eloklah bagi makan mengambil sempena anniversary kami nie... Lagipun pada malam tu umurnya pun dah nak masuk 6 bulan (Hari ni genap 6 bulan dah - 6/06/14)... Doc pun dah lama syorkan untuk start makan makanan lembut. Cuma hati ni je kata belum lagi sehinggalah malam tu...So, berikut adalah moments detik bersejarah tu....


Wedding Anniversary | Shaklee | Sungai Buloh | Setiawangsa

Hopefully,  untuk next year, dapatlah wat yang grand skit untuk wedding anniversary ke-10 kami plak... Mungkin masa tu hanya saya dan hubby sahaja... Candle light dinner in 5 Star Hotel..  Kellass gitu... Baru boleh feeling-feeling sikit kan... Insya-Allah... Amin...

Untuk makluman, bulan Mei ni kiranya dah 2 kali kami wat family function... sekali waktu 17-18 Mei 2014 dan yang terbaru pada 28 Mei 2014... Macam mana kami afford untuk berbelanja agak besar nie?? Alhamdulillah.. sebenarnya ianya berpunca dari sumber perniagaan Shaklee kami... Nak merasai pengalaman menarik seperti kami? Hubungi saya segera untuk pertanyaan lanjut...



****************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini atau ingin menjadi ahli bagi menambahkan sumber pendapatan, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

H/P: 019-3131 395 (sms/Whatsapp) atau

Email: ummudd80@gmail.com atau
FB : Hafiza Halim

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...