Tuesday, 24 June 2014

Jadual Berbuka Puasa | Applikasi Android Vs Jadual Biasa

Jadual Berbuka Puasa | Applikasi Android Vs Jadual Biasa | Insya-Allah hujung minggu ni kita semua akan sambut ketibaan bulan Ramadhan 1435. Masing-masing dah buat perancangan untuk menyambut hari pertama Ramadhan ini.

Bagi kami sekeluarga, kami akanpulang ke rumah parents saya di Felda Soeharto. Insya-Allah kami adik-beradik akan berkumpul bersama-sama di sana. Sudah pasti waktu yang paling ditunggu oleh anak-anak (dan org dewasa gak kan... He!... He!.. he!...) adalah laungan azan Maghrib pada hari pertama tersebut. Betul tak?

So, hari ni saya nak share link untuk Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2014 di Malaysia (Sumber dari Nizarazu).


Jadual Berbuka Puasa | Applikasi Terkini | Ramadhan | Shaklee | Sg. Buloh | Setiawangsa



Tapi ramai diantara kita sudah mempunyai handphone canggih kan? So, saya nak rekomen 1 Android software untuk kegunaan kita semua. Antara ciri-ciri menarik yang ada pada application ini adalah :
1) Auto Location Change Notification
2) 5 Times Prayer early notification
3) Nearby Masjid notification
4) Sahur notification
5) Tahajjud, notification
6) Qiblah direction
7) dan banyak lagi.... (Detail Disini)

Sudah tentu feature no 1 adalah yang saya paling suka sebab waktu solat akan ditukar serta merta mengikut lokasi terkini. So, bila kita balik kampung hujung minggu ni nanti,  laungan azan Maghrib akan terus berkumandang sebaik sahaja waktu Maghrib masuk di kampung kita tu nanti... Pasti anak kecil kita yang berpuasa teruja untuk memegang handphone kita tu sebab mereka tak sabar-sabar nak berbuka kan :)

Nama Android Application Software tersebut adalah Softnet Waktu Solat. Jom Download..


Jadual Berbuka Puasa | Applikasi Terkini | Ramadhan | Shaklee | Sg. Buloh | Setiawangsa 


Semoga Panduan dan Software yang saya promote tadi memberi kemudahan untuk kita semua dalam usaha menggandakan ibadah di bulan Ramadhan yang mulia ini.. Insya-Allah...

Wallahua'lam..

Anak-Anak Muslim

Baju Muslimah

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...